понеділок, 15 листопада 2021 р.

Всесвітній день вторинної переробки


 15 листопада — Всесвітній день рециклінгу або Всесвітній день вторинної переробки.

У сучасному світі проблема накопичення відходів стоїть особливо гостро з двох основних причин: нераціональне використання природних ресурсів (дуже важливо витрачати їх економно, одночасно підшукуючи альтернативу і займаючись вторинною переробкою вже використаної сировини) та величезні накопичені купи промислового та побутового сміття, адже люди викидають тонни поліетиленових пакетів, всіляких упаковок, покришок, побутової техніки та інших відходів, розкладання яких триватиме століттями.


Для того, щоб привернути увагу школярів до теми вторинної переробки відходів, у ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.» (директор Федевич О.М.) вчителі біології Беницька Н.І., Сабара Л.Л. , педагоги-організатори Кушнір Н.В., Жук І.І., Федевич А.В. та соціальний педагог Гандз М.М. провели ряд заходів, спрямовиних на просвітницьку роботу з питань сміття серед учнівської  молоді. Зокрема, це виставка-конкурс «Життя без сміття», на якій учні продемонстрували свою творчість, працьовитість та креативне мислення, виготовивши різноманітні прикраси, підставки для канцелярського приладдя, годівнички та багато інших чудових, а головне - потрібних речей. 


Цьогорічна акція збору макулатури  та використаних батарейок  «Врятуй мене від сміттєзвалища» показала, що наші учні дбайливо ставляться до питання переробки сировини. Нам вдалось зібрати аж 355 кг макулатури та 35 кг викоританих батарейок. Найактивніших учасників було нагороджено грамотами та подяками .

Також у нашому закладі класними керівниками і класоводами систематично проводиться просвітницька робота з учнями щодо роздільного збору сміття.



Нераціональне використання земних ресурсів привело до того, що вже витрачено майже третину цих ресурсів. Тому сьогодні дуже важливим  є пропагування і застосування способів економного споживання нових ресурсів і переробки відходів.


















Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...