понеділок, 18 лютого 2019 р.

Методичне засідання вчителів основ християнської етики


             Згідно плану роботи відділу ОКТМС Мостиської міської ради Львівської області 6 лютого в ОЗ«Мостиський ЗЗСО №2 I-III ступенів» відбулося третє методичне засідання учителів  основ християнської етики на тему: «Християнські цінності в Новій українській школі ».
   Кахнич М.П., учитель основ християнської етики ОЗ«Мостиський ЗЗСО №2 I-III ступенів, провела урок з учнями 4 класу на тему: « Вчимося бути правдомовними». Учителька, використовуючи морально-етичні оповідання, інтерактивні вправи, мультфільм, з’ясувала, що таке правдомовність. Учні, аналізуючи власні  вчинки, вчинки героїв повчальних оповідань, притч, дійшли до висновку, що в житті завжди необхідно говорити правду, вміти просити пробачення, молитися, щоб Господь простив гріхи.
   Хробак О.І., учитель основ християнської етики ОЗ«Мостиський ЗЗСО №2 I-III ступенів,  провела майстер-клас з проблеми: «Формування  в учнів духовно -моральних цінностей шляхом використання в освітньому процесі елементів інноваційних технологій.  Застосування на уроках інноваційних  технологій сприяє активізації освітнього процесу, удосконалення форм і методів роботи, відкриває нові можливості для формування духовно-моральних цінностей в учнів, дозволяє залучити всіх учасників навчального процесу до активного набуття знань, до творчої діяльності.
   Досвід роботи учительки з використанням ІКТ на уроках основ християнської етики допомагають учням самостійно осмислювати  де і яким чином системи цінностей можуть бути використані в оточуючій його дійсності, спонукають їх до глибокого проникнення в суть предмета. Як один із факторів розвитку пізнавальної діяльності є робота з інтерактивними плакатами, створення презентацій до уроків, що використовує педагог, це розширює світогляд, створює належні морально-етичні умови для самопізнання, самореалізації учня.
Вдячна кожному учаснику засідання за активну участь, за прекрасну роботу під час апробації інноваційних вправ з предмета.
Ось такий благословенний Богом день: чудові зустрічі з прекрасними педагогами та багато щирих емоцій і вражень.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...