понеділок, 18 лютого 2019 р.

МО учителів іноземної мови





14.02.2019 на базі ОЗ «Мотиський ЗЗСО №2 I-III ступенів» відбулося МО учителів іноземної мови. На порядку денному було висвітлено два питання:
- Майстер клас «Навчання читання на уроках англійської мови» (Хробак О.Я.)
- Елементи тренінгу при викладанні англійської мови у 1 класі (Шийка Я.В.)
Присутні почули, що читання є рецептивним видом мовленнєвої діяльності, який включає техніку читання  і розуміння того, що читається, і відноситься до письмової форми мовлення. Види читання:
 -ознайомлювальне читання (з розумінням основного змісту тексту)
-вивчаюче читання (з повним розумінням тексту)
-вибіркове/ переглядове читання (з метою пошуку необхідної інформації чи інформації, яка цікавить)
На початковому ступені (1-4)  основним завданням є розвиток навичок техніки читання уголос і про себе/мовчки і досягнення швидкості читання.
На середньому ступені (5-8) ставиться завдання навчити учнів читати вголос і про себе складніші тексти пізнавального характеру, що представлені в підручнику.
На старшому ступені (9-11) учні повинні уміти читати без словника з метою отримання основної інформації, або зі словником — для повного розуміння змісту тексту, що включає до 6% незнайомих слів. Учні старших класів мають оволодіти навичками анотування тексту (стисло передати зміст прочитаного в усній чи письмовій формі); реферування (визначити в тексті нову інформацію чи головні думки/ факти); рецензування (висловлювати свою думку, давати оцінку змісту тексту в усній чи письмовій формі).
Методист відділу ОКТМС Мостиської міської ради Львівської області Гнатовська Н.М. зробила підсумок засідання, роз’яснила деякі питання методичного характеру, по ЗНО в 11 та ДПА в 9 класах, по веденню журналів та коригуванню календарно- тематичного планування під час карантину.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...