субота, 23 лютого 2019 р.


 Не цурайтесь,люди мови
Не цурайтесь роду.
Як зачахне рідне слово –
Не буде  народу
21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови.
«Рідна мова дорога людині,як саме життя» - каже народна мудрість.     Престижність її  залежить не від неї самої,а від її носіїв. Також кожен із нас має усвідомити цю істину і на своїй землі  розмовляти рідною мовою. Пристрасною, палкою любов’ю до рідної мови сповнені твори класиків української літератури і наших сучасних письменників.
Міжнародний день мови в ОЗ « Мостиський ЗЗСО№ 2 I-IIIст.» розпочався з «Молитви до мови» Катерини Мотрич  та урочистим виконанням Гімну української мови. Учні 5-Б класу та вчителі української мови і літератури підготували флешмоб «Коштовний скарб народу»,у якому  підкреслили важливе значення  рідної мови в житті людини. Закликали любити,вивчати,берегти та  розвивати найдорожчий скарб народу.
Бо,коли розкрилиться наша мова,наша культура,наші звичаї й традиції,ще більше збагатимось не лише ми,а й цілий світ. Без любові до рідного,до кровного немає справжнього інтернаціоналіста,бо не можна любити народів інших,якщо не любити Вкраїну!
З нагоди свята учні школи підготували стінгазети про рідну мову,ознайомились із тематичною  літературою у шкільній бібліотеці,яку підготувала Мартинович Л.Я.
Артемович Ілона  представляла наш навчальний заклад на конкурсі читців «Мова українська - мова єднання»

Ціруг  О.Я.












Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...