понеділок, 25 лютого 2019 р.


25 лютогона базі Мостиського ЗЗСО№3 І-ІІІ ступенів в рамках проекту: «Запобігання вживання алкоголю та наркотиків серед дітей та молоді» відбулась мобільна інтеграційна зустріч Михайла Стефанишина, практикуючого психолога  ЗРЦ “Назарет”, з старшокласниками Мостиської ОТГ.Була розкрита тема: «Усвідомлення узалежнення і способи вберегти себе відризику стати залежним».
Учні 11 класів ОЗ «Мостиський ЗЗСО№2 І-ІІІ ст.» з учителями також стали учасниками активного спілкування.Діти були попереджені про ризики узалежнення від алкоголю, тютюну та наркотиків. Вразили факти, що кілька разове або часте вживання алкоголю спустошуюче впливає на психіку підлітка. При цьому уповільнюється розвиток не тільки вищих форм мислення, вироблення етичних і моральних категорій, естетичних понять, а й втрачаються вже розвинені здібності. Підліток "тупіє" і інтелектуально, і емоційно, і морально. Токсична дія алкоголю, перш за все, виявляється в порушеннях діяльності нервової системи. Навіть його невеликі дози впливають на обмінні процеси в нервових тканинах, передачу нервових імпульсів. Одночасно порушується функціонування судин головного мозку. Чим молодший організм, тим згубніше діє на нього алкоголь. Запам’яталися гасла: «Вчимося святкувати без алкоголю!»; «Тверезість – це круто!»; «Так – тверезим вечіркам!» .
 На заході були присутні методисти Відділу ОКМС – Ганна Андраш  і Марія Бішко.
Дякуємо  працівникам Благодійного фонду «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ»  та керівництву Відділу ОКМС за сприяння у проведенні профілактичної роботи та висловити сподівання на подальші зустрічі  з метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, оскільки легше попередити проблему, ніж потім її лікувати.


Вчитель християнської етики                                           Хробак   О.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...