вівторок, 19 лютого 2019 р.


«У їхніх серцях жила Україна»

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача…».

Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися у 2014 році, не залишили байдужими жодного українця. Тяжкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. 
19.02.2019 року ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» приєднався до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.  Під керівництвом педагогів-організаторів Красуцької М.В. та Беницької Н.І.  було виготовлено інсталяцію «У їхніх серцях жила Україна». Під пісню «Запалю свічу» у виконанні учениці 11 –Б класу Аритимович Ілони, учні віддали шану Небесній Сотні. Реквієм скорботи завершився церковним гімном України «Боже Великий Єдиний нам Україну храни!»
Дякуємо, усім організаторам даного заходу за організацію та активну участь.
педагог-організатор
Красуцька М.В.



















Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...