середа, 10 жовтня 2018 р.


Всесвітній тиждень космосу
               Всесвітнім тижнем космосу (англ. World Space WeekГенеральною Асамблею ООН 11 лютого 2000 року Резолюцією A/RES/54/68 проголошено період з 4 по 10 жовтня. Цей Міжнародний тиждень ООН відзначається щорічно, починаючи з 2000 року.
         Зазначене зроблено для того, щоб щорічно відзначати на міжнародному рівні той внесок, який вносять космічна наука і техніка в покращення умов життя людини, пам’ятаючи, що 4 жовтня 1957 року був запущений перший штучний супутник Землі «Супутник-1», який відкрив шлях до дослідження космічного простору, а 10 жовтня 1967 року вступив в силу Договір про принципи діяльності держав по дослідженню і використанню космічного простору, включаючи Місяць та інші небесні тіла.
        Всесвітній тиждень космосу є найбільшим щорічним заходом у світі, присвяченим питанням вивчення космічного простору. Його ідеями є:
·         надихаючи школярів та студентів, сприяти формуванню завтрашніх фахівців у галузі космонавтики,
·         продемонструвати відчутну громадську підтримку космічної програми,
·         вирішити питання підвищення обізнаності населення щодо космічної діяльності,
·         сприяти розвитку міжнародного співробітництва в справі космічної пропаганди і просвітницької роботи.
     З 2007 року понад 90 країн взяли участь у більш ніж 2200 заходах за участю понад 1,3 млн відвідувачів.
    10.10.2018 року у ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» відбувся захід до тижня космосу. Організаторами даного заходу були: педагог-організатор Красуцька М.В. та учні 7-Б класу (Козловський Руслан, Бобко Юрій, Андрушко Руслан, Боцько Назар, Володимир Гординський, Юлія Кохана) та учениця 10-Б класу (Сюта Ірина). Було виготовлено планетарій з підставкою, малюнки на космічну тематику, презентації, цікаві факти про космос.
     Усі  діти, які були присутніми на заході, із захопленням слухали та спостерігали за матеріалом, який їм викладається. Вони були вражені цікавими фактами про космос, та відкрили для себе багато нового.

Астрономія змушує душу дивитися вгору, і веде нас з цього світу в інший.
Платон





















Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...