вівторок, 16 жовтня 2018 р.

День захисника України



16.10.2018р. у ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» відбулося святкування Дня захисника України та Українського козацтва.
    Організатором свята була педагог-організатор Красуцька М.В. Учасники свята читали вірші присвячені воїнам АТО (Гавришко Анастасія, Романишак Наталія, Береза Христина, Кохана Юлія), танцювали бойовий гопак (Стецак Олександр, Крупа Назар, Ліщинський Денис, Бонк Роман, Вергун Остап, Білозір Владислав, Різніченко Богдан), а також учні 8-Б та 8-В затанцювали патріотичний танець під пісню «Повертайся живим» (Денис Юлія, Новотинська Вікторія, Барсукова Настя, Калавай Сніжана, Філь Юлія, Лірик Василина, Лаба Степан, Філь Софія, Андрушко Максим, Марек Марія).
День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.
2014 року в українському суспільстві в результаті реакції на збройну агресію Росії підсилилися проєвропейські тенденції відмови від радянських символів і свят, зокрема, від Дня захисника Вітчизни.
Свято встановлено 14 жовтня 2014 указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом також було скасовано указ Президента України Леоніда Кучми від 1999 р., яким встановлювалося свято — День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого.

День українського козацтва встановлений Указом Президента України в 1999 році Це свято відзначається щорічно 14 жовтня – у день Покрови Пречистої Богородиці.
Ідея козацтва щільно переплелася з історією українського народу. І сьогодні козак – це не той, хто одягнений у шаровари. Козак, це перш за все, воїн за духом, але воюватиме він тільки за одне – свободу.
Повертайтесь живими, сини,
Повертайтесь, країна чекає.
Повертайтесь додому, не в сни.
Хай Господь вас оберігає.
Не дозвольте своїм матерям
Посивіти на свіжій могилі.
Повертайтесь на зло всім смертям,
Повертайтесь у шані і силі.
Дух козацький, незламна віра -
Найміцніша у світі зброя.
Ваша мужність - наша надія,
Ваша доля - слава героя!
Повертайтесь і обійміть.
Тих, кого ви від зла захищали.
Їм обіймами сльози утріть.
Вони вірили, знали, чекали..
Повертайтесь живими, сини!























Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...