пʼятниця, 12 жовтня 2018 р.


День Козацтва,свято Покрови Пресвятої  Богородиці та День захисника  Вітчизни.

14 жовтня – одразу три величних свята – День Козацтва,свято Покрови Пресвятої  Богородиці та День захисника  Вітчизни.
День захисника́ Украї́ни  — свято , що відзначається в Україні 14 жовтня  у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є  державним святом.
Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.
Саме під таким гаслом — «Сила нескорених» — українці вперше відзначали свято Дня захисника України 14 жовтня.
10 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнському форумі учасників антитерористичної операції зазначив, що саме силу нескорених продемонстрували українські воїни, які відстоюють незалежність та суверенітет України у війні з російським агресором.
Президент наголосив, що захист Вітчизни став справою всіх українців, тому День захисника України, який визначено вихідним днем, має стати всенародним святом, таким же значимим як Різдво, Великдень чи День незалежності.
У місті Мостиська на площі Героїв Небесної Сотні відбулись урочистості. На святі були присутні  і виступили голова Мостиської райдержадміністрації Степан Буняк ,голова Мостиської міської ради Сергій Сторожук ,учасники АТО та творчі колективи, відбулась урочиста хода,панахида,покладання квітів до підніжжя пам’ятників Степану Бандері,Героям Небесної Сотні.
Сьогодні Україна святкує славне свято,
Це свято - чоловіче, твоє це свято, брате!
Це свято тих, хто ладен у будь-яку хвилину
Родину захищати і рідну Україну!
Хай мир панує завжди і спокій навкруги,
Будь-що тобі хай буде, мій брате, до снаги,
Хай множаться здобутки, життя хай процвітає,
Покровом Божа Матір тебе хай огортає!









Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...