середа, 21 квітня 2021 р.

День довкілля!

 #Важливо передусім не смітити, ніж прибирати###

Таке гасло обрали учні 6-Б  класу ОЗ «Мостиської ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» під час спілкування на годині класного керівника за допомогою програми DiscordServer.

День довкілля відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України. На жаль, сьогодні проблема збереження життя на Землі стоїть дуже гостро. Людство своїми бездумними вчинками завдає непоправної шкоди довкіллю. Ми — країна, яка пережила Чорнобиль. І ще до кінця наслідки цього лиха — неподолані, тобто хто як не українці мали би відчувати наскільки земля, на якій ми живемо, є зранена. Ми несемо відповідальність за землю, на якій ми живемо, за повітря, яким ми дихаємо, за ті ліси, які дають нам можливість вільно і широко дихати.

Класний керівник Олена Хробак активно використовує та пропагує різноманітні форми та методи екологічного виховання.  ЇЇ вихованці долучилися до конкурсу «Життя без сміття 2020», організований Департаментом екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації за підтримки Екологічної ініціативи Чисте місто, підготувавши відеоролик « Грудка чистої землі миліша за золото». Найбільш актуальною проблемою, яку висвітлили учні в своїй  роботі було: забруднення населених пунктів та шляхи їх вирішення, як повторно використовувати речі з пластику, в тому числі використовуючи досвід у галузі вторинної переробки сировини у інших країн.

Учні протягом місяця виготовляли лепбуки «Рослини в Біблії».   Здійснюючи пошуково-дослідницьку роботу  школярі усвідомлювали,що світ, у якому вони живуть, є створений Богом. І коли вони хочуть бути християнами і бажають шанувати Бога, то  мусять шанувати те, що Він створив.

 На годині спілкування було запропоновано дієві форми роботи, які повинні сприяти становленню екологічної культури молоді :  розчищення джерел, прибирання прибережних територій, висаджування дерев в місті, залучення учнів до поширення знань серед населення про бережливе ставлення до навколишнього світу.

Отож, нехай ця бесіда стане нагадуванням кожному про необхідність зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля. Витратити годину часу на вихідних, щоб впорядкувати територію біля будинку разом із сусідами, зменшити використання пластику, не смітити на вулиці – зовсім не важко, проте яку користь це принесе для навколишнього середовища!








Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...