вівторок, 19 листопада 2019 р.


Тренінг «Ми за здоровий спосіб життя!» в ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів»
       19.11.2019 року, в ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» психолог Дутко І.П. провела тренінг на тему «Ми за здоровий спосіб життя!» для учнів  9-Б класу.
     «Здоров’я — не все, але все без здоров’я — ніщо», — сказав свого часу Сократ. І це, безумовно, так. Перехід до здорового способу життя — це шлях до внутрішньої гармонії. І цей перехід не повинен бути різким. Поступово змінюючи себе, свої звички і уклад життя, ви зможете без зусиль досягти бажаного.
     Основні елементи здорового способу життя:

1. Правильне, 
збалансоване харчування — достатня кількість білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, амінокислот, мікро- та макроелементів.
2. Достатня рухова активність — одна з проблем сучасної цивілізації. Ходьбу пішки замінили поїздки в транспорті, активний відпочинок — перегляд телевізійних передач. Гіподинамія — одна з найбільших проблем на шляху до здорового способу життя.
3. Сон — важлива складова здорового способу життя. Згідно зі східною медициною, найбільш сприятливий час для сну — з 22 години до 6 години ранку. В цей час відбувається очищення крові.
4.Внутрішня гармонія. Наше здоров’я й здоровий спосіб життя в цілому починаються з правильного внутрішнього настрою. Хвороби тіла є наслідками хвороб розуму — про це знали всі стародавні лікарі. На Сході кажуть, що причиною всіх хвороб є три отрути людської свідомості: гнів, незнання та пристрасть. Ці три отрути викликають дисбаланс в організмі, що й призводить до хвороб розподіл енергії.
     Бажаємо усім  здоров’я та доброго самопочуття!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...