понеділок, 2 листопада 2020 р.

ЗУНР – провісниця держави України!

         02.11.2020 року,  у ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» було проведено бесіду з учнями ОЗ до відзначення 102-ї річниці  утворення  Західноукраїнської  Народної Республіки .

     Перший листопад був, є і залишився в українському житті однією з найбільших подій української історії. Саме тоді, 1 листопада 1918 року на стародавній ратуші Львова вперше замайорів Національний жовто-блакитний стяг і після шести століть іноземного поневолення західноукраїнських земель, виникла національна українська держава, яка на основі Тимчасової Конституції стала іменувати себе Західноукраїнською Народною Республікою.

     257 днів проіснувала ЗУНР. З 1 листопада 1918 р. до 15 листопада 1919 року і впала під переважаючими силами ворогів, в першу чергу поляків.

   Стара латинська мудрість називає історію вчителькою життя. Тому кожне покоління звертається до минулого, говорить з минулим, щоб почерпнути звідти досвіду для сучасного й майбутнього, почерпнути знання з історії й зробити висновки для майбутніх дій.
Світле майбутнє народу кується в його власній незалежній державі.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...