понеділок, 16 листопада 2020 р.

16 листопада – Міжнародний день толерантності!

 В усьому світі 16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, тому 16.11.2020 року, педагог-організатор Красуцька М.В., та вчитель Беницька Н.І. провели з учнями 6-Б класу  ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» бесіду на тему: «Толерантність – запорука людяності». Учні активно підтримували бесіду, наводили приклади толерантного ставлення, створювали квіткове поле зі слів,  які описують толерантне ставлення.

Толерантність – це здатність без агресії сприймати думки, поведінку, форми самовираження та спосіб життя іншої людини, які відрізняються від власних.

Його запровадили у 1995 році за рішенням 28 Генеральної конференції ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили «Декларацію принципів терпимості». У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної приналежності, чи кольору шкіри.

Добро не можна побачити, але його можна відчути. Відчути в добрих вчинках до природи, словах, обіймах, в очах та усмішці людей. Кожна людина сама вирішує, яким чином дарувати добро. Хтось приходить на допомогу в скрутну годину. Хтось скаже лише одне слово, від якого стає спокійніше та легше на душі. Хтось при зустрічі міцно обійме, при чому слова вже не потрібні, а лише тихе мовчання й сильніше биття двох дружніх сердець. Хтось, підійшовши, твердо й впевнено подивиться в очі. Хтось подасть руку, коли на вулиці ожеледиця, поступиться місцем в транспорті чи допоможе нести важкі пакунки бабусі. Хтось ласкаво усміхнеться тобі в обличчя. Ніколи не забувай про людей, які знаходяться поруч! Віддаючи людям добро, ти отримуєш набагато більше. Твій вогник добра зростатиме та зігріватиме все більше людей.












Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...