четвер, 10 жовтня 2019 р.


Всесвітній День захисту тварин !
4 жовтня 2019року відзначається Всесвітній день захисту тварин. Цей день спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту.
У 1931 році у Флоренції на міжнародному конгресі прихильників руху на захист природи, що там проходив, було прийнято рішення щорічно 4 жовтня відзначати Всесвітній день захисту тварин.
Дата проведення всесвітнього дня захисту тварин була вибрана не випадково: 4 жовтня – день пам’яті про Франциска Ассизького ,одного з найбільш шанованих у католицькій церкві святих. Франциск Ассизький вважається у католиків покровителем тварин, тому учасники конгресу і зупинилися саме на цьому дні.
4 жовтня учні 4-А класу разом з соціальним педагогом Беницькою Н.І.  та класним керівником Куцій Г.І. провели цікавий виховний захід. У міжнародний день тварин,який концентрує увагу людства щодо прав тварин та їх добробуту,вони спілкувались про тих,хто у дитячому житті займає особливе місце. Діти говорили про « братів своїх менших» з любов’ю,ніжністю та хвилюванням,особливо про домашніх улюбленців. Спілкувались і про відповідальність людей щодо тварин,які опинились у складних умовах існування. Справжніми членами сім’ї стали домашні улюбленці,за якими учні самостійно доглядати та піклуватися. 


Крім того, Всесвітній день тварин – це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім’ї.
 соціальний педагог  Беницька Н.І.




 



 










Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...