понеділок, 19 листопада 2018 р.


Всесвітній день толерантності
          19.11.2018 року у ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» відбувся захід про Всесвітній день толерантності. Організатором даного заходу була педагог-організатор Красуцька М.В. Також активну участь у заході  брали учні школи. Учні зрозуміли, що толерантність – це милосердя, доброта душі, співчуття, повага, дружба та терпіння.
     Міжнародний день толерантності (терпимості) був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада.
    У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.
    Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.
    В 1996 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день терпимості, приурочивши до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість.
Кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування.
     Якщо в двох словах то, терпимість допомагає вижити людству як виду. Чим кращі взаємовідносини будуть між людьми, тим більше шансів вирішити різні проблеми: екологичні, технологічні та інші.
     Поділись з друзями, їм варто про це знати.

                    педагог-організатор Красуцька М.В.
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...