пʼятниця, 1 березня 2019 р.


До Всесвітнього дня цивільної оборони!

Вчителі предмета Захист Вітчизни Сайкевич Р.Я. та Кахнич М.П. підготували виставку плакатів та оформили інформаційний куточок з нормативно-правовою базою ЦО. Провели змагання зі складання нормативів ЦО (користування фільтрувальним протигазом, надання першої допомоги потерпілим, одягання і складання протигазів на швидкість, користування вогнегасником).
Вчитель Кахнич М.П. провела практичні заняття з використання ситуаційних завдань щодо надання першої домедичної допомоги потерпілим (тимчасова зупинка кровотеч, накладання іммобілізуючи пов’язок при переломах і вивихах, штучне дихання і непрямий масаж серця).
На уроках Захисту Вітчизни вчителі (Сайкевич Р.Я., Кахнич М.П.) та учнів 10-11 класів  обговорили підготовлені реферати, темами яких були «Організація ЦО в Україні», «Зброя масового ураження», «Дії населення в надзвичайних ситуаціях». З учнями були проведені бесіди:
«Тероризм» - загроза світу, «Вплив радіації на здоровя», «Техногенні катастрофи» та диспути, на яких були обговорені питання :
-Що таке цивільна оборона?
-Які завдання вирішує ЦО?
-Як боротися з пожежою?
-Що таке евакуація? Навіщо вона потрібна?
З інформацією про стан захисних споруд, сховищ і радіаційних укриттів виступив завідувач сектору з питань цивільного захисту Мостиської державної адміністрації Бабій Іван Іванович.
Про пожежну структуру району матеріально-технічно базу, рятувальні роботи під час пожеж, поводження з вибухонебезпечними предметами розповів членам гуртка провідний фахівець Мостиського районного сектору ГУ ДСНС України у Львівській області Шегинський Василь Іванович.
Кахнич М.П.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...