пʼятниця, 22 березня 2019 р.


Заходи до Міжнародного дня води!
22 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день води. Резолюцію про святкування Міжнародного дня води прийнято на 47 сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у листопаді 1992 року. У 2000 році ООН прийняла Декларацію тисячоліття ООН та розробила спеціальну Програму дій на ХХІ століття, яка дала б змогу забезпечити кожного жителя нашої планети чистою питною водою.
Серед численних національних і міжнародних свят є не тільки радісні й веселі, але і такі, що змушують задуматися і прийняти близько до серця проблеми навколишнього світу. Тема таких складних свят – екологія, зокрема, Всесвітній день водних ресурсів або, як його зазвичай називають, День води. Про важливість збереження прісних вод як необхідної умови для життя в різних міжнародних організаціях говориться з середини минулого століття. Але тільки до кінця вісімдесятих років проблема постала настільки гострою, що Організація Об’єднаних Націй вирішила винести його на новий рівень. Так народилася ідея створення нового свята – Всесвітнього Дня водних ресурсів.
22 березня 2019 року до Міжнародного дня води  у ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.» були проведені інтерактивні бесіди з учнями 1-4 класів,де  розповідалось про одну з найважливіших проблем людства - дефіцит прісної води, а також учні мали можливість взяти участь у конкурсі малюнків. Метою проведення заходу, присвяченому цій даті, є привернення уваги до  проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.
 З учнями старших класів проведено виховну годину «Вода – джерело життя». Даний захід сприяв розширенню уявлень учнів про роль води в житті людей, поглибили знання про водні ресурси, закріпили знання про функцію води в організмі, вирішили проблемне питання «До чого може призвести безвідповідальна поведінка?», дали відповіді на запитання вікторини «Вода для життя».
Землю часто називають блакитною планетою саме внаслідок значних запасів води,що перебуває тут у рідкому ,твердому й газоподібному станах.
Світ походить від води – говорив Фалес Мілетський,один зі стародавніх мудреців. А й справді,історія Землі – це перш за все історія води.У воді виникло життя. Різноманітна і щедра,беззахисна і сильна,вода безперервно змінювала і змінює обличчя нашої планети.То тече в річках і океанах,то парою піднімається в хмари,то покриває водойми льодом.


 Вода! Ти не просто необхідна для життя, ти і є життя.
Антуан де Сент-Екзюпері
педагог – організатор                                Беницька  Н.І.





















Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...