четвер, 14 березня 2019 р.


14 березня в Україні  відзначають  День українського добровольця!

День українського добровольця - це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важкий для своєї країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності.
Сьогодні більшість добровольців вже у формі української армії продовжують захищати рідний край від загарбників. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони раз доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.
 З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості, у  ОЗ «Мостиський  ЗЗСО №2 І-ІІІст.» проведено такі заходи: уроки  мужності,  присвячені українським добровольцям, які не жаліючи ні свого життя , ні сил охороняють кордони України, а також проведено виховну годину «Немає більшої сили,ніж стійкість духу добровольця» з учнями 2 – В класу  кл. керівник Осідач О.Л. Учні мали можливість переглянути відеоролики про добровольчі батальйони та історії самих добровольців.
Дітям потрібно розказувати, що ми робили для країни і як ми це робили. Адже добровольці для України стали прикладом незламності духу та доказом того, що у нас завжди були, є і будуть сили, які спроможні спинити ворога. Школярі мають зрозуміти усі наші помилки на шляху до захисту країни від окупанта, щоб не повторити їх знову. А схожі заходи сприяють тому, що діти стають більш патріотичними та починають щораз більше піклуватися про свою державу і народ. А це дуже потрібно нам сьогодні.
Подібні заходи допомагають у патріотичному вихованні нашої молоді. Бо лише патріот може будувати незалежну Україну. Школярі – це цвіт нашої нації, це майбутнє України. Сьогодні на їхніх очах будується історія. І з одного боку – дітям це дуже складно сприймати, особливо тим, в яких батьки патріоти. Щоб більше такого не повторювалося, у дітей має бути своєрідне «щеплення». І саме такі заходи є цим «щепленням», що прививає любов до Батьківщини та патріотизм.
Вічна слава полеглим загиблим добровольцям! Сили та терпіння тим, хто продовжує боротьбу! Слава Україні! 

педагог – організатор                                                    Беницька Н.І.














Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...