середа, 19 лютого 2020 р.

Майстер-клас «Вчимося читати швидко»


   
           На базі початкової школи ОЗ«Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.» відбувся майстер-клас «Вчимося читати швидко». Його провела вчителька вищої категорії  Сюта Олександра Миколаївна.       Вона розповіла для чого дітям читати швидко, які компетентності з читання повинен закласти вчитель у початковій школі. Якими способами та методами навчити дітей читати швидко, розуміючи прочитане. Вчителька поділилася та продемонструвала різні  види читання, які застосовує на уроках, ознайомила своїх колег з сучасними методами швидкісного читання.
Цікавою була робота вчителів на майстер-класі , коли вони самі приймали участь у різних формах читання, вчилися працювати з таблицями Шульте, складали завдання для різних видів читання, а саме вправи: - для подолання регресій;
-        на антиципацію;
-        читання з рамочкою;
-        з зашумленими текстами;
-        з права на ліво;
-        змішані букви;
-        читання «догори дригом»;
-        для розширення кута зору;
-        з розірваними текстами;
-        для використання периферичного поля зору;
-        на розвиток уваги;
-        для розвитку артикуляції і дихання.

Олександра Миколаївна ознайомила навіть із методами швидкісного читання, які можна запропонувати батькам , щоб допомогти своїм дітям навчитися читати швидко. Це методи «Секундомір» та «Вірш».
Ознайомила вчителів з програмами для розвитку навичок швидкочитання, які можна знайти в Інтернеті «Sprizs» , «Psy game»s, «Speed reading software».
Багато цікавого та нового почерпнули вчителі із майстер-класу. Це дасть їм можливість застосовувати нові форми та методи роботи з читання у своїй практиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...