вівторок, 29 грудня 2020 р.

Тиждень духовності «Різдво – велике християнське свято»!

 З 14 грудня по 24 грудня в ОЗ «Мостиський ЗЗСО2 І-ІІІ ступенів» відбувся тиждень духовності «Різдво – велике християнське свято».

Метою заходів, які проводилися упродовж цих днів було допомогти учням усвідомити значимість християнського свята Різдва.

В рамках декади основ християнської етики було проведено ряд змістовних цікавих заходів. Це відеоподорож «Традиції святкування Різдва в Україні та інших країнах» для учнів 7-Б класу. За участю учнів 8-А та 8-Б класів була проведена вікторина «Різдво Христове у Святому Письмі», де діти демонстрували свої знання текстів Святого Письма та зацікавленість предметом. Вчителька основ християнської етики та класний керівник Олена Хробак провела з учнями 6-Б класу виховний захід « Таємний друг». Метою якого було створити духовну атмосферу, формувати почуття впевненості та вміння отримувати задоволення від виконання універсального морального закону. В рамках тижня педагоги-організатори Марія Красуцька та Наталя Вітів переглянули з учнями 1-Б, 3-А, 3-Б класів мультфільми «Різдвяний дарунок» та « Різдвяна ніч» та організували інтерактивне опитування «Що мені відомо про Різдво?». Для учнів 2-Б класу було проведено урок "Різдвяна аплікація ” (вчителька Галина Грендус ). Школярі залюбки виконували цікаві завдання, запропоновані вчителем. Цікаво та змістовно, з використанням інформаційно-комунікаційних технологій у 5-Б класі був проведений урок «Різдво Христове – свято єдності родини» (вчитель основ християнської етики Мирослава Кахнич), на якому учні повторили та активізували вивчені традиції святкування Різдва Христового в українських родинах. Натомість учні 5-А класу написали Ісусові вітальні листівки до дня Його народження. Учні четвертих класів здійснили уявну мандрівку до місць, де народився і жив Ісус Христос. Найменші школярі підготували листівки для святого Миколая та подарунки Ісусові у вигляді малюнків.

Для старшокласників було організовано перегляд відеоролика «Що Бог про себе говорить: таїнство воплочення (чи справді Син Божий став людиною?). Бібліотекарка опорного закладу Лідія Мартинович організувала виставку для школярів «2020-й – рік Біблії». Закінчився тиждень виставкою малюнків, новорічних листівок та випуском інформаційного дайджесту про святкування Святвечора та Різдва в різних країнах світу, який підготовили учні школи.

вчитель християнської етики

Хробак О.І.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...