понеділок, 21 грудня 2020 р.

День кросворду!




 Сьогодні, 21 грудня, свій День народження святкує цікава та корисна розвага — кросворд (у перекладі з англійської це слово означає «перетин слів»).

 Є кілька версій того, де і коли вони були винайдені, можливо, прототипи сучасних кросвордів. На звання батьківщини кросвордів претендують  Італія, Великобританія,  США та Південно-Африканська Республіка.

 При розкопках давнього поселення Корінум в 1868 році в Англії була знайдена плита з зображеним на неї малюнком, дуже схожим на кросворд. Знахідка датувалася III-IV століттями.
Жителі туманного Альбіону вважають, що перший cучасний кросворд з’явився в Англії. На їхню думку, перші кросворди друкувалися вже в середині XIX століття в лондонській газеті «Таймс», а першим автором гри був Майкл Девіс. Ці головоломки були дуже прості і призначалися в основному для дітей. Завдання полягало в наступному: заповнити літерами клітинки квадратів таким чином, щоб одне і те ж слово виходило і по горизонталі, і по вертикалі.

Педагогами - організаторами ОЗ "Мостиський ЗЗСО № 2 "І-ІІІ ст." Красуцькою М.В. та Вітів Н.П. було проведено цікаві вікторини-кросворди у 2 та 3 класах .Учні уважно слухали загадки і відгадували слова  на рідній мові , а також на англійській. Заняття були емоційно-насиченими та продуктивними.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...