середа, 19 грудня 2018 р.


Ходить світом коляда!

    Колядки - це величальні пісні зимового циклу, що збереглись від найдавніших часів в скарбниці української народної творчості. Вони відзначаються своєрідною жанровою природою і багатим різноманітним змістом.
    Важко встановити час виникнення колядок ,але й до наших днів зберегли деякі риси від тих найдавніших часів. Природа в них змальована в оригінальній єдності з людиною і виступає життєрадісною, світлою і щедрою. Особливо яскраво вона представлена в обрядових діях, що супроводжували це свято.
     У ці дні всі ми, мабуть, як ніколи, усвідомлюємо зв'язок  одне з одним, з усім нашим народом, який має багату історію і не менш значимі народні традиції. З приводу цього, 18грудня  у ОЗ «Мостиський ЗЗСО№2 I-III» відбувся інтегрований захід « Світом ходить коляда», яке провели учні 11-Бкласу під керівництвом класного керівника Хробак О.Я. та вчителя християнської етики Хробак О.І.
    Під час свята учні мали можливість подорожувати «швидкісним потягом» до чарівного міста Львів. Знаходячись в одному вагоні з іноземцями,учні дізнались про традиції святкування Різдва  в Україні , Польщі,Німеччині та Англії. Велично лунали  найвідоміші колядки країн Європи.
    На завершення свята учні бажали всім, щоб ці свята була особливими для кожного, а колядка лунала в кожній хаті! Бо щороку ми знов і знов переживаємо містерію народження Божого Сина. Пам’ятаймо, що ми всі - єдиний народ, народ, який має такі глибокі традиції.


                                                     Яскрава зірочка на небі
Горить, горить і не згаса.
А дітвори веселий щебіт
Дзвінкий, прозорий, як роса,
До неї лине в ці хвилини –
В нім слава Господу Христу,
Що народився, як людина,
В цю ніч, воістину святу.
Горить зоря – не погасити,
Вона нагадує для всіх,
Що народився Сам Спаситель
І смерть любов’ю переміг.

педагог-організатор
Беницька Н.І.


















Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...