середа, 18 грудня 2019 р.


  17 грудня 2019 року у ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.» (директор Пшоняк П.П. )  10-ти класників пройшов  інтегрований день за темою «Цукор».
    Інтеграція - передбачає об’єднання окремих частин у єдине ціле з метою формування цілісної картини навколишнього світу. Саме таку мету ставили перед собою педагоги закладу, що проводили у цей день уроки. Кожен на своєму предметі, розкривав це поняття, зокрема : вчителі англійської мови Хробак О.Я. , та  Костерева В.М. акцентували увагу на модній косметичній процедурі «Шугарінг», що походить від sugar –цукор англійською. Вчитель фізичного виховання Сайкевич Р.Я. нагадав про необхідність поповнення енергії при фізичних навантаженнях, джерелом якої є вуглеводи, вчителі інформатики: Вергун М.М. та Грицишин В.Р. навчали працювати у глобальній мережі за заданими параметрами пошуку.Вчитель хімії Добрянська Н.В. не лише здійснила віртуальну подорож на цукровий завод із учнями, акцентувала увагу на використанні цукру людиною, знайомила із натуральними замінниками цукру, а й практично вчила порівнювати якісний, кількісний склад органічних речовин різної хімічної будови. Вчитель історії Бірець Г. І. акцентувала увагу на ролі цукру в історичних процесах на Україні на початку ХХ століття, а саме на становленні та розквіті цукрового виробництва, пов’язаного із ним розвитку робітничих поселень, будівництві шкіл, лікарень, культурних осередків, завдяки меценатській діяльності відомих цукровиробників: Терещенків, та ін..  Вчитель математики Баран Г.С. розпочала урок із математичної загадки відповіддю до якої було слово Цукор. Вчитель математики Ковальчик Г.В. ,завдяки своїй креативності та творчому підходу зуміла  дуже вдало поєднати тригонометричні функції та цукор. 
          З метою формування  здорового способу життя та пропаганди здорового харчування  на зустріч із 10-ти класниками  було запрошено лікарку-ендокринолога Мостиської КЦРЛ Гамерник А.С.  яка дала  молоді фахові поради : про користь  цукру та шкоду від вживання його  надмірної кількості , про те як уникнути захворювання на цукровий діабет, та як зберегти здоров’я змолоду.
   Інтерактивний  підсумок інтегрованого дня провела заступниця директора із методичної роботи Сабара Л.Л.  Під час озвучення своїх суджень про плюси та мінуси цукру у житті людини здобувачі освіти озвучили різні почути впродовж цього дня думки: Цукор- джерело енергії, цукровий діабет- невиліковна хвороба, у склянці Кока- коли – 5 ложок цукру, шугарінг – косметична процедура, цукор- виробляють віз цукрового буряку на Радехівському цукровому заводі, та ін.. А оскільки у культурній столиці Галичини місті Львові працюють кав’ярні під назвою «Цукор»  було запропоновано здійснити туди екскурсію.
     Практичний психолог Дутко І.П. , провела анкетування із старшокласниками на тему: "Ставлення учнів до інтегрованого навчання". За результатами проведеного анкетування 75% учнів готові вивчати одну тему в контексті різних навчальних предметів, 25% - проти. Здобувачі освіти мали змогу запропонувати свої теми інтергованого дня на майбутнє(харчування, вода, спорт, повітря, інтернет, вино, секс, сіль, спирт).
























Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...