субота, 14 березня 2020 р.

Продовження...
Четвер. «Професійна майстерність вчителя».
· Упродовж дня працювала «Творча майстерка вчителя та учня». Вчитель історії Бірець Г.І. разом зі своїми учнями проводили майстер-класи із виготовлення лепбуків та стіннівок (Кущак А., Федина Ю. – (5-А кл.) Яхимець І., Костецька О. (5- кл), Лесько Ю., Макар С., Духнич В., Калавай О. (8-Б). Охочі мали можливість спостерігати за робочим процесом та долучатися, одночасно знайомитись із давніми духовними інструментами . Звуки денцівки, дудки-викрутки, дуди, флояри, дерев’яного рогу, лігави, пищика та ін. у виконанні М.Бережнюка були своєрідним знайомством із музичною формацією «Хорея Козацька», на концерті якої плануємо побувати 30 березня.
· Цікаво відбувалася виставка учнівських проектів «Покреативимо!». Можна було переглянути зразки «Досьє», «Резюме» на історичну особу, Facebook та Instagram сторінки персоналій «Різдвяний лист подяки», «Рюкзак», по кишеньках якого розсортована інформація стіннівки та лепбуки різної тематики.
· Преподобний Р. (6-Б)поділився досвідом, як виготовляти макет середньовічного замку.
· У країну «Кросвордію»запрошували учнів розв’язувати кросворди «Кульчицький і кава», «Середньовіччя», «Історична стежка». Не легко було розшифрувати у цей день на уроках тайнопис, працювати з анаграмами, розгадувати метаграми-загадки.
· У 8-А класі свою майстерність демонструвала вчитель історії Гавел О.В., яка провела відкритий урок на тему: « Гетьманування І. Мазепи». На уроці дали характеристику гетьманування І. Мазепи, особливості його внутрішньої та зовнішньої політики, культурно-просвітницької діяльності. Дали характеристику І. Мазепі як людині і політику. Використовувалася презентація: « Гетьманування І. Мазепа».
Оксана Забутко про постать І. Мазепи: «На прикладах діяльності гетьмана виховувалось в учнів почуття патріотизму,любові до своєї Батьківщини, відданості справі».
День пройшов цікаво та змістовно.
П’ятниця. «День патріотизму» розпочався із представлення композиції «Надія із паперових голубів».
· Педагогом-організатором Вітів Н.П. була проведена година народознавства у 5-В класі. Учні ознайомилися та пригадали, які є державні та народні символи України. Школярі із захопленням розповідали про українську символіку та її важливість у житті людини. Відкрили для себе багато цікавого і про народні символи: дуб, березу, барвінок, терен, зозулю, журавля, лелеку. Про них складено багато пісень і легенд, їх зображають на сорочках і рушниках. П’ятикласники усвідомили значимість цих символів, адже це наші святині, які потрібно берегти та цінувати.
· Учні 7-Б класу під керівництвом кл.керівника Мідак Н.І. провели усний журнал «Що ніхто не забув». Учасники заходу ознайомили присутніх із подіями Революції Гідності у січні-лютому 2014 р. Калужний О. (10-В кл.) виконав пісню «Там біля тополі калина росте». На завершення було наголошено, що герої Небесної Сотні не просто прізвища,а люди, які стали ангелами, що тримають небо України.
· Протягом дня відбувся фотоквест «Моя країна - Україна». За підсумками фото завдань, які учні надсилали на електронну адресу вч.історії Бірець Г.І. визначено переможця – Каркульовська А.-М. (6-Б кл.).
Мета проведення «Дня патріотизму» - виховання у підростаючого покоління любові до рідної країни, формування почуття патріота, усвідомлення себе, як невід’ємної частини українського народу.
На завершення – підведено підсумки, учні нагороджені грамотами та подяками.
Предметний тиждень не тільки одна із форм самостійного навчання, інструмент виховання, але і шлях співпраці між колегами - педагогами, а головне – вчителем і учнями. Це можливість самореалізації , набуття навичок креативного спілкування.
Вдячна всім за співпрацю і розуміння, а особливо помічникам – моєму 6-Б!
То ж пам’ятаймо! Історія – це ліхтар у майбутнє , який світить нам з минулого.
Вчитель історії
Бірець Г.І.
 
 
 
 

 



 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...