четвер, 30 січня 2020 р.


Патріотичне виховання.

Учасники гуртка «Історична стежка» (ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.»)долучилися до Всеукраїнської акції «Шість мільйонів сердець» - вшанували пам’ять жертв Голокосту.
Учитель  історії Бірець Г.І. знайомлячи нас із проблемою Голокосту, пов’язала матеріали Львівщини і рідної Черкащини.
Учні переглядали карту «Голокост та нацистська окупація Черкащини», відслідковували місця масових розстрілів, дізнавалися про примусову працю євреїв при споруджені автостради ІVЛьвів-Таганрог, що проходила частково через територію Черкащини. Вражали свідчення колишнього шуцмана Цвіркуна про розстріл євреїв у м. Кам’янка 1942р., спогади Л.Ю. Файнзільберга про гетто та вбивство євреїв у м. Умань 1941р.
Ми ознайомилися із проектом  EVAstories-y,де Голокост побачили очима 13-річної єврейки Єви, яка загинула у газовій камері в 1944 р. Відео було знято у Львові минулого року.
Виявляється ,що зі Львовом пов`язується табір примусових робіт «Янівська» . До тепер невідома точна кількість жертв табору, мова йде про десятки тисяч закатованих.
Вражає статистика:1,6 млн. українських євреїв було вбито під час Голокосту, кожен десятий з них-львів’янин. Тому важливо, щоб ми пам’ятали і про тих, хто пройшов крізь ці жахи і зміг зберегти себе і людяність до світу. Тому гуртківці ще відвідають Меморіальний музей тоталітарних режимів Територія терору  у Львові , де плануємо дізнатися важливі речі про цю трагічну сторінку в історії нашого обласного центру.
Староста гуртка    Вовк Т.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...