пʼятниця, 17 травня 2019 р.


МО вчителів історії та географії  «Конференція «Від знань до успіху»     ОЗ «Мостиський ЗЗСО № 2 І-ІІІ ступенів»
      Завданням конференції було підведення підсумків роботи МО у 2018-2019 н.р.
    «МО вчителів історії та географії працювало досить плідно. Проведені заходи засвідчили активність педагогів у загальноосвітніх навчальних закладах та за їх межами. Подяка всім за співпрацю, розуміння, професійну компетентність» - відзначила голова МО Бірець Г.І.
    Учителі, які атестувалися у цьому навчальному році (Мазуркевич С.Л.;  Шибунько Н.О.) обмінялися досвідом роботи зі своїми колегами.
Вперше цього навчального року впроваджувався інтегрований курс: «Історія: Україна і світ» у 10 класі.
     «Підручник авторів  М.М.Мудрого,О.Г.Аркуш дещо  не досконалий, потребує доповнень документальними свідченнями, деякий матеріал дублюється. Тому тут важливо, щоб  вчитель історії мав можливість працювати з інтерактивною дошкою . Програма укладена добре, правда, дітям дещо складно переключатися із матеріалу історії України на всесвітню і навпаки»- думку висловила Кисіль Л.О., яка першою працювала за програмою курсу.
     Обговорювалася програма нового предмету «Громадянська освіта» у 10 кл., що поєднує правознавство, економіку і курс «Людина і світ».  Калужний А.Я. поділився своїми враженнями від програми курсу, зазначивши, що цей предмет викликає зацікавленість у старшокласників.
    Окремим питанням конференції було коло думок: «Підручники з історії та географії: плюси і мінуси». Це питання все ж таки залишається проблемним.
Педагоги поділилися пропозиціями щодо перспективного плану роботи МО на 2019-2020 н.р.  

    Успішного завершення навчального року, вдало проведених відпусток, гарних вражень від літа усім освітянам!

                                                                                         Голова МО





Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...