неділя, 21 лютого 2021 р.

Надання першої медичної допомоги!

   Жодна людина не застрахована від миттєвого погіршення самопочуття або нещасного випадку. В будь-якому разі важливо вміти швидко надати першу медичну допомогу до приїзду лікарів, що дозволить не лише не допустити погіршення стану людини, а й урятувати їй життя.

  З цією метою в ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» практичним психологом Дутко І.П. та вчителем біології Беницькою Н.І. для  учнів 5 –Б та 10-А класів було організовано зустріч з лікарем -  анестезіологом  Гордієм Н.І.

 Назар Ігорович  провів  цікаву лекцію на тему «Надання першої домедичної допомоги» для учнів ОЗ . Діти  дізналися багато пізнавальної  інформації про те , як правильно надавати допомогу, як правильно вести здоровий спосіб життя , якої шкоди завдають здоров’ю вживання алкогольних напоїв, психотропних речовин та інших медикаментів.

 Розглянули види кровотеч при ушкодженні кінцівок, правила накладання джгутів, як зробити джгут із підручних засобів та правила «золотої години», першу допомогу при потраплянні стороннього тіла в дихальні шляхи, розглянули первинну діагностику пацієнта, першу допомогу при відмороженнях та опіках, оцінку вітальних функцій при  втраті свідомості  та зупинці дихання, сучасні правила проведення серцево - легеневої реанімації.

Учні отримали інформацію та почули відповіді на питання , які їх цікавили.

Старшокласники усвідомили необхідність   ведення здорового способу життя  та ще раз переконалися у важливості знань про надання першої медичної допомоги.     

Висловлюємо щиру подяку лікарю-анестезіологу Гордію Н.І. за цікаву зустріч, на якій ми отримали необхідні знання, які зможуть в майбутньому врятувати чиєсь життя!                   

           

        вчитель біології    Беницька Н.І

практичний психолог   Дутко І.П.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...