вівторок, 2 квітня 2019 р.


Міжнародний день дитячої книги!
Міжнаро́дний день дитя́чої кни́ги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається  щороку 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена
Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.
Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. Проводять ранки, конкурси, виставки, конференції і фестивалі, присвячені найкращим книгам світу. Програми яскраві, розважальні, такі, що запам’ятовуються. Традиційно з нагоди свята представники IBBY організовують в школах різних країн урочисті заходи для дітей.І скрізь, у всіх країн і народів королем свята вважається Андерсен.
  2 квітня 2019 року  ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІст.» провів цикл  бесід, присвячений Міжнародному дню дитячої книги. Були проведені  бесіди "Світ очима дітей" та "Подружись з книгою" в 1-В класі, а також учні 10-Б класу разом з педагогами-організаторами Беницькою Н.І. та Красуцькою М.В. відвідали Мостиський заклад дошкільної освіти та школу комплексного виховання дітей дошкільного віку "Паросток" при Мостиському БДЮТ (керівник школи Курант Л.І.), де учні нашої школи прочитали та подарували подарували малечі дитячі книги, хороший настрій та безліч позитивних емоцій.  
Ця ідея зародилася в заступника директора з виховної роботи Помажак О.І. та старшокласників  із бажання подарувати дітям українську книгу один із найцінніших скарбів нашого народу. Казка — це чарівна таємниця, яка передається із покоління у покоління. Вона стає своєрідним супутником людини на шляху до формування свідомості. В дитинстві із казки ми черпаємо натхнення, сміливість, часто навіть добру пораду.
Казки, чи будь-які історії, є частиною творчості людей відколи існує мова. У них зашифровані повчання, варіанти виходу із різних ситуацій. Справді, казка – це ж не лише цікава історія для маленької дитинки, це не тільки той місточок через який переходить свідомість наших дітей перед тим, як поринути у сон. Там захована мудрість, яку накопичило людство за дуже довгий час.

Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумними — читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб вони були ще розумнішими — читайте їм більше казок.
Альберт Ейнштейн
педагоги - організатори      Беницька Н.І. та Красуцька М.В.















Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...