понеділок, 28 січня 2019 р.



Міжнародний День Обіймів

    21.01.2019 року у ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» відбувся захід до Міжнародного Дня Обіймів. Організаторами даного заходу були педагоги-організатори Красуцька М.В. та Беницька Н.І. Було представлено презентацію про виникнення свята, також учні малювали малюнки до Міжнародного Дня Обіймів. Учні школи активно та щиро обіймали один одного, та дарували чудовий настрій. Після декількох обіймів, учні підтвердили факт, який стверджує, що обійми покращують настрій.
    Міжнародний де́нь обі́ймів — щорічне свято, що відзначають 21 січня За традицією цього дня можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей. Свято виникло 21 січня 1986 року в Каро (Мічиган), США.
     Свято з'явилося в 70-х роках XX століття, сформувавшись в студентському середовищі західноєвропейської молоді, але точні обставини його появи невідомі. Під час обіймів ми обмінюємося не тільки душевним теплом, показуємо свою прихильність і щирі почуття, але також отримуємо величезну користь для здоров'я. Вчені багатьох країн довели факт, що обійми є своєрідним «еліксиром» молодості і довголіття. При тілесному контакті виробляється гормон, який бореться з пригніченим настроєм. Обійми покращують роботу серцево-судинної системи, стабілізують кров'яний тиск. Під час обіймів підвищується рівень гемоглобіну. Люди, які часто обіймаються, рідше хворіють, адже щирі обійми зміцнюють імунітет.
      Психотерапевти з США вивели норму щоденних обіймів. Мінімум – обійнятися 4 рази на день, а для гарного самопочуття – не менше восьми разів на добу. Згідно з дослідженнями канадських вчених, відкриті і позитивні люди, які люблять обійми, мають більшу тривалість життя, ніж замкнуті і стримані в прояві своїх почуттів.
     Не дивно, що головною традицією святкування Дня обіймів є міцні обійми. При чому, в цей день можна обійняти навіть абсолютно незнайому людину, звичайно, якщо вона не буде проти. У це свято по всьому світу проходять позитивні акції і флешмоби. Флешмоб «Free Hugs» вигадав австралієць в 2004 році, через деякий час акція стала популярною у Міжнародний день обіймів в усьому світі.
    Отож, частіше обіймайте один одного, та даруйте позитивний настрій!
педагог-організатор
Красуцька М.В.










Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...