неділя, 6 травня 2018 р.

Навчально-польові збори



 З 25 по 27 квітня 2018 року на базі ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів під керівництвом вчителів предмета «Захист Вітчизни» були проведені навчально-польові збори з учнями 11-х класів з метою формування готовності молоді до захисту Батьківщини та дій в умовах надзвичайних ситуацій,практичного закріплення знань з предмета «Захист Вітчизни»,
засвоєння навичок з надання медико-санітарної допомоги.
  Під час проведення навчально-польових зборів вчителі предмета «Захист Вітчизни» підвели підсумки роботи з учнями за два роки. Хлопці опрацювали наступні теми: тактична підготовка,вогнева підготовка,прикладна фізична підготовка. Проведена стрільба із пневматичної гвинтівки,здача нормативів відповідно до програми. Дівчатами практично закріплені теми з трьох розділів програми: основи медичних знань і допомоги, домедична допомога у надзвичайних ситуаціях,домедична допомога у бойових умовах.
     Практичні заняття з медико-санітарної підготовки проводилися на базі навчального закладу,а також на базі лікувальних закладів міста. За участі медичних працівників КЦРЛ для дівчат були організовані тренінги,на яких лікар-хірург (Заєць І.М.),лікар-анестезіолог (Коширіна С.Й.) та медсестра-анестезистка (Мазур Л.І.) доступно ознайомили дітей з медичною допомогою при порушенні здоров’я людини,правилами застосування лікарських препаратів,домедичною допомогою у НС,основними реанімаційними заходами (штучне дихання,непрямий масаж серця),з вимірюванням артеріального тиску,температури тіла.











   Разом з учителем Кахнич М.П. дівчата 11-х класів відвідали хірургічне відділення КЦРЛ, де ознайомились з принципами та правилами облаштування стаціонарного відділення,правилами накладання різних видів пов’язок. З ученицями було проведено екскурсію до перев’язочної, до реанімаційного відділення,де старша операційна медсестра Магдзяк Г.Р. змістовно розповіла про роботу медиків.
   Юнаки та дівчата мали змогу також зустрітися із заступником військового  комісара Мостиського РВК,учасником бойових дій,полковником Ягло Д.В.,який розповів про надання домедичної допомоги в бойових умовах.
   Цікавою і повчальною була лекція для дівчат «Репродуктивне здоров’я дівчини.Захворювання,що передаються статевим шляхом», яку прочитала акушер-гінеколог Мостиської КЦРЛ Макарчук Г.С.
   Позитивні емоції у юнаків та дівчат залишили враження від перебування у військовій частині. Військовослужбовці ознайомили учнів з сучасною зброєю,військовою технікою,продемонстрували роботу кінологів,нагородили учасників зборів грамотами.
     На думку вчителів предмета «Захист Вітчизни» Шпука Р.Б. та Кахнич М.П., усі учасники навчально-польових зборів відповідально і добросовісно виконували поставлені завдання,а набутий ними досвід готує їх стати на захист своєї держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Освітня конференція 2022

  Цьогорічна освітня конференція була особливою: здавалось,що все життя почало свій відлік з 24 лютого. Директор ОЗ Оксана Федевич розповіла...